Gezond

Minder suiker, 0% vet

Melky is niet alleen lekker, maar ook gezond! Melky bevat alle goede voedingsstoffen die ook in melk zitten. Aan Melky voegen we een klein beetje suiker toe zodat het fruit extra lekker smaakt. Maar niet te veel want dat is niet nodig. Het meeste van de suiker in Melky komt gewoon van nature uit de melk (dit noem je lactose). Melky bevat minder suiker van de meeste andere drankjes, zoals yoghurtsdrinks of frisdrank en is daarom een uitstekende keuze! Daarnaast bevat Melky geen vet, waardoor je gerust een glaasje extra kunt drinken.

0% vet
minder suiker

Extra vitamines

Melky heeft iets dat geen ander drankje heeft; extra vitamines! We voegen extra vitamines A en D toe. Dit zijn de vitamines waaraan het vaakst een tekort is bij kinderen. In combinatie met vitamine B12, dat van nature al aanwezig is in melk, biedt Melky een uitstekende mix van vitamines om gezond mee op te groeien! Hieronder lees je meer over de functie van deze vitamines.

Vitamine a

Vitamine A

  • Deze vitamine zorgt voor een goede werking afweersysteem, daarbij speelt het een belangrijke rol bij de groei van kinderen. Ook zorgt het ervoor dat wij scherp kunnen blijven zien en houdt het onze huid gezond. Vitamine A zorgt namelijk voor de aanmaak van huidcellen.
Vitamine d

Vitamine D

  • Om te zorgen voor sterke tanden en botten is Vitamine D nodig. Door vitamine D wordt calcium en fosfor uit eten en drinken goed opgenomen. Hierdoor worden we nog sterker! Daarnaast is de vitamine D uit onze Melky’s niet alleen belangrijk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Het zorgt namelijk ervoor dat botontkalking wordt beperkt. Hierdoor zal de kans op osteoporose op latere leeftijd verminderen. Eén super goede reden om als ouder ook lekker te genieten van onze Melky’s.
  • Verder draagt Vitamine D bij aan een goede werking van het immuunsysteem. Het immuunsysteem beschermt je tegen indringers van buitenaf.
Vitamine b12

Vitamine B12

  • B12 heb je nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen. Deze rode bloedcellen hebben wij nodig om in ons lichaam zuurstof te vervoeren. Ook zorgt B12 voor een goede werking van het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel speelt een rol bij het aansturen van onze spieren en bij het verwerken van zintuigelijke prikkels.

Rijk aan eiwit &
Bron van calcium

In eiwit zitten aminozuren waar het lichaam niet zonder kan. Genoeg eiwit eten is dus belangrijk voor een goede gezondheid. Een eetpatroon met relatief veel eiwit helpt om op gewicht te blijven. Dat komt doordat eiwit goed verzadigt en belangrijk is om het spierweefsel in stand te houden.

Calcium is een mineraal dat nodig is voor de opbouw en het onderhoud van de botten en het gebit. Calcium helpt tegen botontkalking op latere leeftijd en is nodig voor een goede werking van de zenuwen en spieren, de bloedstolling en het transport van andere mineralen in het lichaam.

Rijk aan eiwit
Bron van calcium
Glas melky

1 of 2 glazen Melky per dag

De combinatie van de vitamines, eiwitten en calcium zorgen voor een goede ondersteuning van het lichaam. Dagelijks 1 of 2 glazen Melky past heel goed binnen een gezond voedingspatroon.

Voor kinderen tot 9 jaar geldt bij het drinken van 1 glas Melky (200ml), dat je al heel veel vitamines binnen krijgt van wat je nodig hebt per dag!

  • Vitamine A: 240 microgram dus 60%*!
  • Vitamine B12: 0.6 microgram dus 46%*!
  • Vitamine D: 1.6 microgram dus 35%*!

*Dagelijkse aanbevolen hoeveelheid bij kinderen tot 9 jaar. Bron: voedingscentrum, 2019

Dus drink je een glas Melky per dag, dan heb je al de helft van bijna alle belangrijke vitamines binnen!

Productinformatie

pak melky banaan

Banaan

Magere melk (64%), water, suiker, glucose stroop, zetmeel, bananen (1%), maltodextrine, aroma, stabilisator (carrageen, guar gom), natuurlijke kleurstof (carateen), vitamine A, vitamine D 

VoedingswaardenPer 100ml
Energie162 kj, 38 kcal
Vet0 g
– Verzadigd0 g
Koolhydraten6,9 g
– Suikers5,8 g
Eiwit2,5 g
Natrium40 mg
Zout0,1 g
Calcium84 mg*
Vitamine A120 μg**
Vitamine B120,29 μg**
Vitamine D0,80 μg**

*  = 10% van dagelijkse aanbevolen hoeveelheid
** = 15% van dagelijkse aanbevolen hoeveelheid

pak melky aardbei

Aardbei

Magere melk (64%), water, suiker, glucose stroop, zetmeel, aardbeien (1%), aroma, stabilisator (carrageen, guar gom), natuurlijke kleurstof (carateen), vitamine A, vitamine D 

VoedingswaardenPer 100ml
Energie162 kj, 38 kcal
Vet0 g
– Verzadigd0 g
Koolhydraten6,8 g
– Suikers6,6 g
Eiwit2,6 g
Natrium40 mg
Zout0,1 g
Calcium88 mg*
Vitamine A120 μg**
Vitamine B120,30 μg**
Vitamine D0,80 μg**

*  = 10% van dagelijkse aanbevolen hoeveelheid
** = 15% van dagelijkse aanbevolen hoeveelheid

aardbei en banaan melky

Melky gebruikt cookies voor een goed werkende site. Door de site te bezoeken, ga je akkoord met het gebruik van cookies.